Terug naar overzicht

New brand: BY-BAR

Door Sanne | 10-08-2018

Ieder seizoen gaan wij weer op zoek naar leuke, nieuwe merken om ervoor te zorgen dat ons assortiment zich steeds verder uitbreidt en dat we jullie kunnen blijven verrassen met onze dameskleding- en schoenencollecties. Zo lezen wij veel fashion magazines, bezoeken wij internationale modebeurzen en hebben we goed contact met vertegenwoordigers van mode-agentschappen.

Dit winterseizoen is het eerste seizoen dat wij BY-BAR ingekocht hebben. BY-BAR kwamen wij tegen bij een Nederlandse vertegenwoordiger waar wij ook een ander merk uit onze collectie inkopen. BY-BAR is een Nederlands kleding- en accessoire label dat in 2008 is opgericht door Barbara Brenninkmeijer. Barbara begon met de verkoop van oorbellen maar inmiddels is het label uitgegroeid tot een volledig op elkaar afgestemde collectie van kleding en accessoires. BY-BAR focust zich op het brengen van essentials met een rijke uitstraling en prachtige details. De collectie is modern maar niet aan trends onderhevig. Super fijn, want je kunt de items van BY-BAR dus langer dan één seizoen dragen.

Barbara heeft voor de oprichting van haar merk gewerkt als inkoper voor verschillende merken, waarvoor ze veel op reis was. De reizen van Barbara zijn haar grootste inspiratiebron bij het ontwerpen van een collectie. “In BY-BAR kan ik mijn ondernemerschap, creativiteit en impulsiviteit goed combineren. Ik beleef veel plezier in het ontwikkelen van de collectie en hoop dat iedereen die iets van BY-BAR draagt er net zoveel plezier van beleeft.”

De collectie van BY-BAR wordt voornamelijk geproduceerd in Italië, Portugal en een klein deel van India. Barbara bezoekt de producenten van haar collecties meerdere keren per jaar. “De producenten voelen zich hierdoor erg betrokken bij het merk en zijn trots als de nieuwe collectie weer in de winkels ligt.”